Cégünkről

Engedje meg, hogy bemutassuk több, mint 15 éve működő Vállalkozásunkat!
Vállalkozásunk 1998-ban alakult. Tevékenységét az alábbi négy területen fejti ki:

 • épületgépészeti tervezés és kivitelezés;
 • építőipari generál kivitelezés;
 • üzemeltetés, karbantartás;
 • felelős műszaki vezetés, műszaki ellenőri munkavégzés.

Vállalkozásunk 2002-ben alakult Korlátolt Felelősségű Társasággá. Ezzel a változással egyidejűleg tevékenységünket kiterjesztettük az építőipar teljes területére. Eközben állandó létszámunk 27 főre emelkedett. Az irányítói és fizikai állomány több éve együtt dolgozó, jól összeszokott és kipróbált, megbízható szakemberekből áll. Az állandó létszám mellett 4-5, ugyancsak kipróbált, több éve bedolgozó alvállalkozót is foglalkoztatunk (20 fő). (Így állandó létszámunk 47 fő).

Legfontosabb célunk ügyfeleink elégedettsége, igényeik lehetőség szerinti maximális és megfelelő minőségű kiszolgálása.

Tervezéssel kapcsolatos munkáinkat személyi számítógépekre telepített jogtiszta (AutoCAD LT, WinWatt Gólya, WaterNet, GasNet, stb.), valamint a gyártók által biztosított (Schiedel, Purator, Danfoss, stb.) szoftverekkel végezzük.

A szakszerű munkavégzést saját telephelyünk, 10 gépjármű, több mint 100 milliós tárgyi eszközállomány segíti.

Főbb gépek, eszközök:

 • Mini kotrógép, 1,9 tonnás;
 • Homlokrakodó;
 • Billenőplatós teherautó;
 • Esztrich betonozógép;
 • Csavarkompresszor;
 • Aggregátor;
 • DOKA zsalurendszer (800 m2);
 • Krause homlokzati állványrendszer (1000 m2);
 • stb.

1. Épületgépészeti kivitelezés, szaktanácsadás, tervezés

gepeszet-csaladi-haz-gepeszete-vaillant-rendszerA FABETOPA SYSTEM Kft. elsődleges profilja épületgépészeti, technológiai rendszerek tervezése és kivitelezése, a megvalósulástól a rendszeres karbantartásig. A tervezési tevékenységünket kibővítettük a manapság fokozatosan előtérbe kerülő energiaracionalizálási igények kielégítésére irányuló energetikai felmérések, tervek készítésével, valamint az ezekhez kapcsolódó szaktanácsadással (intézmények, épületek energiafelhasználásának racionalizálása, javaslat az energiafelhasználás csökkentésére, minimalizálására), meglévő, nem megfelelően működő rendszerek beszabályozásával, átalakításával, kijavításával.

Vállalkozásunk megalakulása óta több száz társasházi lakás teljes körű gépészeti (gázellátás, vízellátás-csatornázás, fűtés és szellőzés) tervezését, valamint kivitelezését végezte el. A társasházak gépészeti munkái mellett – természetesen – évek óta a magánszemélyek részéről felmerülő tervezési és kivitelezési igényeket is maradéktalanul kielégítjük.

Vállalkozásunk megalakulása óta több száz társasházi lakás, közintézmény, termelő üzem teljes körű gépészeti (gázellátás, vízellátás-csatornázás, fűtés, hűtés, napkollektoros melegvíz termelés és szellőzés) tervezését, valamint kivitelezését végezte el.

Szakembereink a munkákat terv szerint végzik állandó helyszíni mérnöki művezetéssel. Az elvégzett munkák dokumentálásra kerülnek (digitális fényképezés, megvalósulási terv).

2. Kőműves munkák, építőipari generál kivitelezés

kozintezmeny-dhse-pmdVállalkozásunk másik fő területe a kőműves munkák végzése, építőipari generál kivitelezés. A kőműves munkákat teljeskörűen végezzük saját szakemberekkel (kitűzés, betonozási munkák, falazások, vakolások, zsaluzások, vasszerelések, hőszigetelési munkák, nemesvakolás, stb.). Ez a terület magába foglalja a magánszemélyek részére saját beruházásban kulcsátadásig épített és értékesített családi- és sorházakat, valamint Intézmények, Közületek részére végzett építőipari munkákat is.

Ezen munkák mellett részleges vagy teljes felújítási, átalakítási munkát is végez Vállalkozásunk.

A munkákat ugyancsak saját szakemberekkel, valamint kipróbált, több éve foglalkoztatott Alvállalkozók bevonásával végezzük el.

3. Üzemeltetés, karbantartás

csaladi-hazVállalkozásunk az általa kivitelezett létesítmények épületgépészeti és építőipari munkáinak folyamatos karbantartását, igény szerint üzemeltetését is végzi. Tevékenységünket az üzemeltetés és terület karbantartás területén kívánjuk bővíteni.

Jelenleg a Türr István Képző és Kutató Intézet (volt Debreceni Regionális Képző Központ) komfort klímaberendezéseinek és légtechnika rendszerének, valamint a Kinizsi Nyomda split klíma berendezéseinek rendszeres szerződéses karbantartását látjuk el.
A 2011-es évtől profilunk bővült a TEVA zRt. területén található 54-55-56-os (~7300 m2) több szintes iroda- és laborépületek (gőz-melegvizes fűtési rendszer, melegvíz készítés, víz-szennyvíz rendszer, iroda és labor hűtés, légtechnika rendszer, stb.), valamint a 109-es raktár épületének teljes körű (gőz-melegvizes fűtési rendszer, víz-szennyvíz rendszer, ellenminta raktárhelyiségekben ellenőrzött légállapot biztosítása, hűtés, légtechnika rendszer, stb.) üzemeltetését. A TEVA zRt. mellett üzemeltetési tevékenységünk kiterjedt a Türr István Képző és Kutató Intézet területén működő üzemi konyha gépészeti rendszerének (gázellátás, szellőzés) karbantartása.

4. Felelős műszaki vezetés, műszaki ellenőri munkavégzés, épületgépészeti tervezés

Az építőipari kivitelezéseken felelős műszaki vezetés az általunk végzett (építészeti és épületgépészeti) munkákra.

Műszaki ellenőri tevékenység végzése, más Vállalkozó által végzett épületgépészeti kivitelezésnél.

Tervezői művezetés végzése Vállalkozásunk által készített épületgépészeti munkák kivitelezésénél.

Épületgépészeti tervezés végzéselakóépületen, társasházak, középület és ipari létesítmények részére.

Tervezés a 300 m2-t meg nem haladó lakóépület építésére vonatkozó egyszerű bejelentéshez az alábbiak szerint:

 •  gázellátási tervezés és kémény áramlástechnikai méretezés;
 • fűtési-hűtési hőszükséglet számítás, valamint hőleadók helyének és módjának meghatározása;
 • légbeeresztők helyének kiválasztása;
 • árajánlat, anyagkiírás (víz-szennyvíz, gáz, fűtés, központi porszívó);
 • csapadékvíz tározó méretezése;
 • Tervezői Művezetés végzése kivitelezés ideje alatt (2 alkalom).

Gázellátás:

Vállalkozásunk a Szolgáltató részére (Tigáz-Dso Kft.) engedélyezési gázellátási tervdokumentáció készítése.

A lakóépületbe zárt égésterű kondenzációs gázkazán kerül betervezésre a saját füstgázelvezető rendszerével (kémény).

A konyhában gáztűzhely leállás igény szerint készül.

Az előkertben a meglévő gázcsonknál (tervezési határ) gázmérőhely tervezése. Az épületben a gázvezeték acélcsőből tervezve.

A Szolgáltatók felé az ügyintézést Vállalkozásunk végzi, de a díjakat (engedélyeztetés illetékei, költségei), az esetleges közműfejlesztést a Megrendelő fizeti (melyet a vállalkozási díj nem tartalmaz):

Tigáz: esetleges közműfejlesztés.

Fűtésszerelés:

A lakóépület fűtése termosztátok, vagy időjárás-követő szabályozó által vezérelt, zárt égésterű kondenzációs gázkazánnal lesz biztosítva. A hőleadók kiválasztásra kerülnek (lapradiátorok, valamint padlófűtési körök).

Légbeeresztők és elszívó ventilátorok helyének a meghatározása.

A kiviteli tervdokumentáció 1:50 léptékben készül és 2 példányban papír alapon, valamint elektronikusan kerül átadásra.